[CASE] Succesvolle eerste verkoopactie door actiegroep voor World Servants

Een Friese actiegroep voor World Servants koos ervoor om een Wilhelmina pepermunt verkoopactie te organiseren met Fundraise. Dankzij het enthousiasme van de vrijwilligers en de pepermuntjes is de actie een groot succes geworden. De actiegroep verkocht maar liefst 1.800 doosjes. Zij delen graag hun ervaring met u!

Route door Sint Annaparochie en Nij Altoenae

We waren van plan om onze Wilhelmina pepermunt verkoopactie te houden in vier dorpen, namelijk Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Vrouwenparochie en Nij Altoenae. De routes duurden echter veel langer dan wij hadden verwacht. Daarom hebben we er uiteindelijk voor gekozen om de actie alleen in Sint Annaparochie en Nij Altoenae te houden. Daar hebben wij ook weer van geleerd! Het is ons in drie avonden en één ochtend (met extra mankracht) gelukt om bijna alle doosjes te verkopen. We hebben ook nog zo’n 150 doosjes via familie en vrienden buiten deze dorpen verkocht. De resterende doosjes hebben we via via nog kunnen verkopen.

Een flyer over het actiedoel World Servants

We hebben alle mensen die iets kochten een folder gegeven. Dit was onze eerste grote actie en een flyer was dus dé manier om bekendheid te geven aan onze actiegroep. In de flyer stond een foto van onze groep, maar ook informatie over World Servants en de reis die wij gaan maken. Het uitdelen van de flyers heeft ons bovendien een aantal mooie fooien opgeleverd van mensen die een groot bedrijf in (de buurt van) de dorpen hebben!

Aantrekkelijke aanbieding

De doosjes hebben we verkocht voor € 2,- per stuk of per drie stuks voor € 5,-. We hebben eigenlijk evenveel losse doosjes verkocht als de aanbieding. Pepermunt is een gemakkelijk product om te verkopen. Het is houdbaar, mensen vinden het meestal lekker en anders is het een leuk doosje om weg te geven.

“Daarnaast vond ik het mailcontact met jou ook erg prettig, het was zomaar geregeld en de info was helder. Dit mag je er ook bij zetten!”

Meer informatie

Neem, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor meer informatie over de boerencake-verkoopactie óf één van onze andere verkoopacties. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw club, vereniging, stichting of organisatie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.